Does anyone know why DVD+R.....

Convert any type of file to DVD and burn to play on any type of DVD player. Create customized menus. Special menu template creator included

Moderators: Maggie, JJ, ckhouston, Phil, alexia, Forum admin

Post Reply
robertg_s
Posts: 27
Joined: Mon Jul 11, 2016 9:36 pm
Location: Nanaimo, BC, Canada

Does anyone know why DVD+R.....

Post by robertg_s »

Hello

Does anyone know why is it DVD+R 4.7 GB no longer work? I used to able use them or DVD-R 4.7 GB blanks for my projects. I have noticed I get problems with the burning process or tells I need to place a dual layer in order for it burn properly.

Thanks
Robert

User avatar
yoyo57
Posts: 184
Joined: Thu Oct 15, 2015 5:12 am

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by yoyo57 »

Have not had the issue and I mainly use +R and occasionally -R.

Suggest you try RW DVD while you troubleshoot the issues with your set up.

From memory you have already tried clean reinstall, and swopping the actual DVD Drive.

Can only suggest uninstall the app, delete temp folder used, clean registry.
Reboot and then do a clean install of the app, when prompted for this on about the 3rd screen into the app.
Also which version of Windows do you use?
VSO Gold Member

User avatar
JJ
VSO Moderators
Posts: 6309
Joined: Thu Sep 14, 2006 1:25 pm
Location: Finland

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by JJ »

What is size of project to burn?
If it is over DVD+R capacity then it asks for DL disc.
You find real size from conversion log.
-------------------------------------------------------
http://www.click2give4free.com/val.php?v=739
This link is just for spammers, don't click!

User avatar
Cougar_II
VSO Fanatic
Posts: 5056
Joined: Wed Apr 04, 2007 7:35 pm
Location: Québec, Canada

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by Cougar_II »

Hello,

Post us your burning logs please…

Using CHEAP medias will cause you all sorts of issues.

Purchase Verbatim or Taiyo Yuden online, and this should solve 98% or 99% of your issues …
VSO Software Golden Membership Proud Owner / VSO Software Beta Tester
Image

dbminter
Posts: 186
Joined: Fri Nov 30, 2012 10:58 pm

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by dbminter »

If you purchase Verbatim DVD media, you have to purchase the RIGHT Verbatim DVD media. Don't get the Life Series you find in brick and mortar stores. Those will be CMC, which will cause no end of possible issues. You'll want the DataLife Plus Series (NOT Life.) that you can only find at online stores. They are also labeled as AZO media sometimes.

User avatar
Cougar_II
VSO Fanatic
Posts: 5056
Joined: Wed Apr 04, 2007 7:35 pm
Location: Québec, Canada

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by Cougar_II »

Thanks for adding the extra details, yes ensure AZO dye is used…
VSO Software Golden Membership Proud Owner / VSO Software Beta Tester
Image

User avatar
yoyo57
Posts: 184
Joined: Thu Oct 15, 2015 5:12 am

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by yoyo57 »

Hi robertg
If you can, try using the app on a different pc to help problem solve it. yes may be the media used, but personally I don't get issues with different media brands failing with the symptoms you describe here and on your other posts
VSO Gold Member

dbminter
Posts: 186
Joined: Fri Nov 30, 2012 10:58 pm

Re: Does anyone know why DVD+R.....

Post by dbminter »

As I said elsewhere on this issue, I would invest in a 2nd USB burner. Particularly a different make and manufacturer than the one you're currently using, especially if it, too, is a USB drive. That way, you can isolate if it's a hardware problem. If the 2nd USB burner works fine, you know it's not the discs you have, CXD itself, or a Windows hardware issue. It's the other drive you were using. If it happens again on the USB drive, then I'd next try to see if it's the discs you're using by getting something else, particularly the higher quality Verbatim DataLife Plus/AZO or Taiyo Yuden media. If you still get the issue on the USB drive and different discs, then it's either a problem with the CXD installation, since it had worked before, a Windows issue, or some hardware on your PC.

Post Reply