Bad Sound on MP4 Stereo playback with 6-ch AC3

bluray player, video player, audio player, free video player, free media player

Moderators: ckhouston, JJ, Claire, Forum admin

Bad Sound on MP4 Stereo playback with 6-ch AC3

Postby MrP » Tue Mar 24, 2015 8:12 am

Hi,

Thanks for great software.

I've made a "backup" of a BR movie with "BR Converter Ultimate". Setting was H264 with AC3 6-ch sound (as on original movie).
Playback works perfect with surroundsystem, but with VSO media player (v1.4.12.503) on computer it sounds not good.
I have two speakers connected to computer and setting in VSO media player is Stereo. It sound like one of the speakers
have been phase shifted (one side of speakers have + and - shifted). When changing to 6-ch sound playback, it sound OK.

Maybe a bug?

/Regards MrP
MrP
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 24, 2015 7:51 am

Re: Bad Sound on MP4 Stereo playback with 6-ch AC3

Postby Claire » Tue Mar 24, 2015 3:40 pm

Ok thanks we will look into it.

Can you play the blu-ray in Bluray Converter Ultimate and see how the audio plays there? Is the sound ok?
User avatar
Claire
VSO Team Member
 
Posts: 5914
Joined: Mon Apr 02, 2007 1:39 pm
Location: France

Re: Bad Sound on MP4 Stereo playback with 6-ch AC3

Postby MrP » Tue Mar 24, 2015 7:53 pm

Sound in Blue-ray converter is OK, but I guess it plays the original 6-ch sound?

I did a test where I played the BR disc straight in VSO media player with 6-ch AC3, and sound was NOT ok :(

Hmm, something is not as it should be...
MrP
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 24, 2015 7:51 am

Re: Bad Sound on MP4 Stereo playback with 6-ch AC3

Postby Claire » Thu Mar 26, 2015 4:09 pm

Thanks for reporting back we will look into it.
User avatar
Claire
VSO Team Member
 
Posts: 5914
Joined: Mon Apr 02, 2007 1:39 pm
Location: France


Return to VSO Media Player

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest